زیرسازی دیوار قبل از نصب کاغذ دیواری
یک سوال که خریداران کاغذ دیواری مطرح می کنند، نیاز دیوار به زیرسازی قبل از نصب کاغذ دیواری است. اصولا برای نصب کاغذ دیواری فرض بر این است که دیوار کاملا صاف، بدون شوره گچ و رنگ و بدون کنده کاری است. اگر غیر از این باشد دیوار قبل از نصب کاغذ دیواری نیاز به زیرسازی دارد. در این مقاله به انواع سطوحی که کاغذ دیواری با زیرسازی و بدون زیرسازی روی آن نصب می شود و مشکلاتی که پس از نصب کاغذ دیواری روی دیوار نم دار پیش می آید، اشاره می کنیم.
زیرسازی دیوار چیست؟
برطرف کردن عیب و ایراد دیوار نظیر ترک خوردگی و پرکردن تکه های کنده شده گچ دیوار را زیرسازی می گویند. زیرسازی دیوار توسط نصاب کاغذ دیواری انجام می شود که در این زمینه حرفه ای است و لوازم و مواد مورد نیاز زیرسازی را دارد. زیرسازی دیوار غالبا با بتونه کاری انجام می شود. نصاب کاغذدیواری با بتونه و به وسیله کاردک تکه های کنده شده و ترک خورده دیوار را می پوشاند و دیوار را کاملا صاف و آماده نصب کاغذدیواری می کند.
زیرسازی دیوار باید قبل از کاغذ دیواری انجام شود، ولی خشک شدن بتونه نیاز به زمان زیادی ندارد. به همین دلیل می توان یک ساعت پس از زیرسازی دیوار، کاغذ دیواری را نصب کرد.
هزینه زیرسازی دیوار چقدر است؟
زیرسازی دیواری برخلاف نصب کاغذ دیواری هزینه مشخص و ثابتی ندارد، بلکه بر حسب متراژ دیوار، جنس سطحی که کاغذ دیواری روی آن نصب می شود و مدت زمانی که وقت می گیرد، فرق می کند. بنابراین بهتر است قبل از انجام زیرسازی و پس از بازدید فضا توسط نصاب کاغذ دیواری، هزینه را از نصاب کاغذ دیواری پرسیده و با او در این مورد مذاکره کنید. اما معمولا هزینه زیرسازی بین 120000 تومان تا 200000 تومان متغیر است.
نصب کاغذ دیواری روی گچ و رنگ
کاغذ دیواری به راحتی روی گچ و رنگ نصب می شود و برای نصب آن صرفا نیاز به چسب کاغذ دیواری است که نصاب ها با خود می آورند. اگر دیوار ترک خورده باشد یا تکه هایی از گچ و رنگ دیوار کنده شده باشد، باید قبل از نصب کاغذ دیواری، زیر سازی انجام شود. همچنین اگر دیوار قبلا خیس بوده باشد و گچ و رنگ ریخته باشد (به اصطلاح دیوار شوره داشته باشد)، نیاز به زیرسازی قبل از نصب کاغذ دیواری است. زیرسازی خرابی های دیوار گچی و رنگ زیاد زمان بر نیست و سریع انجام می شود.
نصب کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری
خیلی از آنها کاغذ دیواری دارد و خریداران کاغذ دیواری که عموما در دکوراسیون بسیار باسلیقه هستند، با تغییر مد در دکوراسیون و ارائه کاغذ دیواری های جدید، تصمیم به تعویض کاغذ دیواری خانه می گیرند. کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری نصب نمی شود. اگر کاغذ دیواری را روی کاغذ دیواری بچسبانید، بعد از مدت کوتاهی از آن جدا خواهد شد. به همین دلیل باید قبل از نصب، کاغذ دیواری های موجود روی دیوار را کند، زیرسازی را انجام داد و سپس کاغذ دیواری جدید را نصب نمود.
“کندن کاغذ دیواری” در مقاله جداگانه ای به اسم “نگهداری از کاغذ دیواری” توضیح داده شده است. اما نیازی نیست که این کار را خودتان انجام دهید، بلکه کندن کاغذ دیواری از کارهای نصاب کاغذ دیواری است. نصاب با استفاده از آب و کاردک کاغذ دیواری را از دیوار جدا کرده و سپس با خیس کردن چسب کاغذ، آنرا نیز از دیوار جدا می کند. پس از گذشت زمانی کوتاه، دیوار خشک شده و آماده نصب کاغذ دیواری می شود. این زیرسازی معمولا زمان بر بوده و هزینه بیشتری دارد.
نصب کاغذ دیواری روی کاشی
بعضی اوقات لازم است که کاغذ دیواری روی دیواری نصب شود که کاشی یا سرامیک دیواری دارد. نصب کاغذ دیواری روی کاشی امکان پذیر است، به شرط آنکه ابتدا شیارهای بین سرامیک گرفته شده و دیوار کاملا صاف شود. این کار را نصاب با بتونه انجام می دهد. به این ترتیب که ابتدا با بتونه و به وسیله کاردک، شیارهای خالی بین کاشی را پر کرده و آنرا هم سطح کاشی می کند. سپس بعد از گذشت یک ساعت دیوار کاملا خشک شده و آماده نصب کاغذ دیواری می شود.
نصب کاغذ دیواری روی مولتی کالر
همانطور که می دانید، مولتی کالر برجستگی و فرورفتگی دارد، درحالیکه برای نصب کاغذ دیواری، دیوار باید کاملا صاف باشد. به همین دلیل باید با بتونه تمام سطح دیوار را صاف کرد و سپس کاغذ دیواری را نصب کرد. زیرسازی دیوار مولتی کالر زمان بر و هزینه بر است.
نصب کاغذ دیواری روی کمد و در چوبی
همانطور که در مقاله “نصب کاغذدیواری” و “کاغذ دیواری اتاق” گفته شد، کاغذ دیواری به راحتی روی چوب می چسبد و نیاز به زیرسازی ندارد. به همین دلیل نصب کاغذدیواری روی کمد و در امکان پذیر است. مگر آنکه قسمتی از چوب یا ام دی اف کنده شده باشد که در این صورت، نصاب باید ابتدا خرابی ها را درست کرده و سپس کاغذ دیواری را نصب کند.
نصب کاغذ دیواری روی کمد و در فلزی
اگر قصد نصب کاغذ دیواری روی سطح فلزی را دارید، بهتر است بدانید که خوشبختانه نصب کاغذ دیواری روی کمد و در فلزی امکان پذیر است. اما اگر سطح فلز برآمدگی داشته باشد، قابل ترمیم نیست و کاغذ دیواری نیز به همان صورت روی آن نصب شده و در (یا کمد) بعد از نصب کاغذ دیواری نیز برآمدگی را نشان می دهد. نصب کاغذ دیواری روی فلز، نیاز به زیرسازی ندارد، مگر آنکه از قبل کاغذ دیواری روی آن نصب شده باشد که در این صورت باید ابتدا کاغذ دیواری قبلی را جدا کرد.
نصب کاغذ دیواری روی دیوار نم دار
متاسفانه دیوار خیلی از خانه ها نم دارد و هرگز هم خشک نمی شود. نصب کاغذ دیواری روی چنین دیواری توصیه نمی شود. اما اگر حتما قصد نصب کاغذ دیواری را دارید و امکان خشک کردن دیوار هم نیست، باید کاغذ دیواری را از بهترین کیفیت موجود در بازار انتخاب کنید. اگر جنس کاغذ دیواری مرغوب باشد، با وجود نم مداوم دیوار، پوسیده و کنده نمی شود. تنها مشکلی که بوجود می آید این است که لکه های آب (در قسمت های خیس دیوار) کم و بیش از روی کاغذ دیواری مشخص است. یعنی رنگ کاغذ دیواری در آن قسمت ها تیره تر نشان می دهد. برای جلوگیری از این مشکل نیز می توان برای دیوار نمناک، کاغذ دیواری تیره رنگ انتخاب کرد.
منبع: arovaco.com